BIZIT plus

Google radi na funkciji kontrolne kamere za Androide

Čini se da Google radi na izvornoj funkciji snimanja kontrolne kamere za neke Android telefone koji mogu da rade u pozadini do 24 sata.

PCPress.rs Image

Aplikacija očigledno koristi komprimovani video da uštedi prostor i omogućava vam da isključite ekran ili pređete na drugu aplikaciju — recimo Waze ili Google Maps — dok se snimanje nastavlja u pozadini. Takođe ćete moći da podesite okidače, kao što je povezivanje sa određenim Bluetooth uređajem, da biste automatski započeli snimanje čim pokrenete automobil. I možete ga konfigurisati da ne snima zvuk.

Snimci će se automatski izbrisati nakon tri dana (možete da sačuvate određene video zapise da biste to sprečili), a snimanje će se automatski zaustaviti nakon 24 sata.

Dashcam aplikacije nisu ništa novo, jer ih ima mnogo u Google Play Store-u i iOS App Store-u, a mnoge od njih mogu čak i da rade u pozadini. Ali ako ste ikada pokušali da koristite svoj pametni telefon kao kontrolnu kameru, već znate ograničenja.

Sati snimanja video zapisa visoke rezolucije brzo gutaju prostor za skladištenje, a vaš telefon, koji se verovatno već zagreva ako je kamera otvorena dovoljno dugo, postaje vruć kada snimate video ili koristite GPS aplikaciju.

Pročitajte i:  Podsetnici za sastanke Microsoft Teams-a dolaze u Windows 11 Start meni 

Drugo pitanje je da li aplikacija vodi računa o stvarima poput optičke stabilizacije slike, koja može biti oštećena sitnim vibracijama koje neki motori, kao što su oni na motociklima, generišu.

Ne znamo kako Google planira da ublaži probleme sa toplotom ili kako se bavi problemom potencijalnog oštećenja kamere koja koristi optičku stabilizaciju slike, na šta Apple upozorava kupce – možda jednostavno izabere sočivo bez te funkcije. Takođe ne znamo koji telefoni će podržavati aplikaciju, ali nadamo se da može da radi sa bilo kojim Android telefonom koji pokreće aplikaciju Lična bezbednost, a ne samo Pixels.

U svakom slučaju, zvuči kao još jedan odličan način da se stari pametni telefon prename.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,