TikTok ima novi font

TikTok uvodi sopstveni prilagođeni font, nazvan TikTok Sans. Font je optimizovan za „čitljivost i zadržavanje čitanja“ i podržan je na mnogim jezicima od skoka, navodi se u postu na blogu. Ranije je TikTok koristio Proxima Nova.

PCPress.rs Image

TikTok kaže da slova TikTok Sans imaju „veće otvore i jasnije poteze, što ih čini mnogo lakšim za razlikovanje jedno od drugog“, kao i „glatkije i jednostavnije oblike, omogućavajući bolju prepoznatljivost i pouzdanost na različitim jezicima“. Novi font je malo veći „a ukupna visina reda je povećana da bi se poboljšala čitljivost.“ Prvo ćete videti novi font na jezicima uključujući engleski, španski, portugalski, francuski, nemački, italijanski, indonežanski, turski i vijetnamski, sa „planovima za dodavanje više u budućnosti“.

TikTok je takođe uveo funkcije protiv lažiranja u TikTok Sans, poput zamene nule sa linijom kroz nju. Twitterov nedavno revidirani font ima slične promene protiv lažiranja.

U dizajniranju sopstvenog fonta, TikTok se pridružuje mnogim drugim tehnološkim kompanijama koje su učinile isto. Apple je poznat po svom prilagođenom fontu u San Francisku, naravno, ali Google, Netflix, Instagram, pa čak i Goldman Sachs takođe imaju svoje fontove.

Pročitajte i:  Da li će Bela kuća da zabrani TikTok?

„Dizajniran da odražava našu raznoliku zajednicu kreatora, vizionara i pripovedača, TikTok Sans dopunjuje ličnost naše platforme – od naših korena u zabavi do inkluzivnosti i samoizražavanja“, navodi TikTok u svom blog postu. Novi TikTok Sans font se pojavljuje širom sveta, tako da ga možda već imate.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: