Logitech i Tencent Games razvijaju cloud-baziranu ručnu konzolu

Logitech G, gaming deo kompanije Logitech, ostvario je partnerstvo sa Tencent Games, na razvoju cloud-zasnovane ručne konzole. Sistem je već u fazi aktivnog razvoja, ali ništa sem toga još uvek nije poznato – ni datum predstavljanja, ni očekivana cena, kao ni kako će sistem izgledati.

logitech

Ono što se zna je da će biti alternativa periferijama za mobilne telefone, kao i da će podržavati servise kao što su Xbox Cloud Gaming i Nvidia GeForce Now. Da bi to bilo moguće, Logitech i Tencent će oko razvoja hardvera biti u kontaktu sa Microsoft-om i Nvidia-om.

Nove informacije o ovoj konzoli biće objavljivane na Logitech web sajtu. Logitech je potvrdio da će sistem biti lansiran u toku ove godine (najverovatnije pred decembarske praznike), pa se očekuje da će u narednim nedeljama i mesecima biti više informacija o njoj.

Ovo, naravno, nije prvi put da se neko odlučio da napravi konzolu koja će se oslanjati na cloud, ali svi dosadašnji pokušaji nisu imali mnogo uspeha. Tehnologija koja to sve treba da podrži još uvek nije dovoljno razvijena, pa je nekoliko cloud-zasnovanih naslova koji su pravljeni za Nintendo Switch, imalo dosta problema. Nadamo se da su Logitech i Tencent Games proučili eventualne probleme i da su pronašli način kako da ih prevaziđu.

Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

Izvor: NintendoLife

Facebook komentari: