Logitech razmišlja o preuzimanju Plantronics-a

Poznata švajcarska kompanija koja proizvodi periferije, Logitech, zainteresovana je za kupovinu Plantronics-a, firme koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta slušalica.

PCPress.rs Image

Informacije o tome objavio je Reuters, a potvrda stiže iz samog Logitech-a. Zvaničnici ove kompanije potvrdili su da su razgovarali sa Plantronics-om u vezi „potencijalne transakcije“, ali i da su ti razgovori sada prekinuti“. Iz Plantronics-a za sada nema nikakvih zvaničnih komentara na tu temu.

Logitech inače ima praksu kupovine manjih kompanija kao deo svojih napora za proširenjem portfolia. U julu ove godine najavili su preuzimanje Blue Microphones kompanije za 117 miliona USD, a prošle godine su kupili prizvođača slušalica Astro Gaming, za 85 miliona dolara.

Ako se ostvari najava u vezi preuzimanja Plantronics-a, to bi bila najveća Logitech-ova kupovina do sada. Reuters je objavio da je za tu akviziciju ponuđeno 2.2 milijarde dolara. Iz istog izvora, objavljenog početkom ovog meseca, dolazi nam i informacija da je Plantronics razmišljao o prodaji, kao i da je tokom jula ove godine, za dve milijarde dolara otkupio Poliycom, proizvođača opreme za video konferencije.

Pročitajte i:  Logitech dodaje programabilne dugmiće za ChatGPT na svojim miševima i tastaturama

Izvor: Cnet

Facebook komentari: