TrendMicro

Sa Zoranom Kesićem na I(aj)T(i) – U vremenu sveznalica, neznanje osvežava

Kada nas svakodnevna društveno-politička dešavanja dovedu do tačke usijanja, pa um pregori u želji za promenom, možemo reagovati na dva načina: kukati nad svojom sudbinom ili joj se nasmejati u lice. Pravi primer prkosnog građanina koji okreće brigu na veselje, voditelj Zoran Kesić, već dugi niz godina osmehuje nam se s malih-velikih ekrana, kao i raznih smart uređaja u zavisnosti gde nas zatekne njegovih 24 minuta (ne)ozbiljnog humora. Za pcpress.rs otkriva kako životnu mudrost ne može otupeti nijedna pametna sprava današnjice.

PCPress.rs Image

Prvih 24 minuta tvoje jutarnje rutine?

Otvoren prozor, meditacija, prirodni sok od ceđene agave, kruške i đumbira. Potom, par minuta joge, uspostavljanje balansa… Šalim se, naravno. Menjanje pelena, oblačenje dece, spremanje doručka. Nekada smo supruga i ja mogli ujutru i…eh. Pravi decu, pa plači!

Da li u Srbiji digitalizacija postaje preduslov za uspeh jednog ozbiljnog biznisa?

Ne znam. Ne razumem se u ozbiljan biznis, pa mi je zato i glupo da bilo šta mudrujem na tu temu. Generalno, mislim da je skroz ok ponekad reći “ne znam”. Osvežava nekako, pogotovu u vremenu u kome ima baš dosta stručnjaka za sve. Jedan takav je i na čelu države.

Pročitajte i:  Meta zarađuje hiljade dolara na govoru mržnje

Tvoja emisija „24 minuta“ kao satirična „bajka“ koju gledaoci ponekad preozbiljno shvate, ume da posluži za žestoke razmene mišljenja na društvenim mrežama. Šta bi im poručio „Jedan Čovek“?

Pozdravljam svaku žestoku razmenu mišljenja. Ponekad i sam učestvujem u tom “sportu”, iako tu nema rezultatske neizvesnosti. Uvek se završi nerešeno, jer niko neće da prizna da nije u pravu. Jedan Čovek bi svakako uspeo da dođe do zaključka da je sve to napad na njega lično.

Koja društvena mreža te inspiriše na razmenu dnevnog humora?

Nijedna. Ne razmenjujem humor na društvenim mrežama. Razmenjujem ga uživo u našoj redakciji. Tviter nemam, a Fejsbuk mi služi da gledam šta ljudi pišu. Oglašavam se samo da izreklamiram novu epizodu i kad me nagovore na nešto humanitarno.

Kada se latiš mikrofona, koristiš li karaoke aplikacije?

Ne. Nisam ni znao da postoje karaoke aplikacije. Kada pevamo karaoke, uglavnom na Jutjubu potražimo neku pesmu. Ali super što postoji ta aplikacija, drago mi je.

Pročitajte i:  Američki žalbeni sud odbacuje pravo velikih tehnologija da regulišu onlajn govor

Da li pametne sprave prave od nas tupava bića?

Mislim da ne. Ja recimo posedujem laptop i smart telefon, pa ne smatram da sam zatupavio. Pritom sam često na internetu, navučen na čitanje vesti. Ko je tupav, biće tupav i sa gedžetima, a da neko mudar zatupavi, teško.

Gurmanluk vs Veganluk?

Gurmanluk. Ja volim škembiće.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,

One thought on “Sa Zoranom Kesićem na I(aj)T(i) – U vremenu sveznalica, neznanje osvežava

  • 27. November 2018. at 12:47
    Permalink

    Odlican i zabavan intervju 🙂

Comments are closed.