Ikotek

macOS Sonoma stiže 26. septembra

Apple-ov sledeći remont desktopa je skoro spreman za preuzimanje. macOS Sonoma će biti dostupan 26. septembra kao besplatno ažuriranje za korisnike sa kompatibilnim Mac uređajem, objavila je kompanija na svom godišnjem jesenjem događaju. Kao što je obično slučaj sa nadogradnjom softvera za desktop računare, mnoga poboljšanja su ispod haube. Međutim, promene vidžeta, video čuvara ekrana visoke rezolucije i drugih stavki znače da postoji mnogo novih stvari za isprobavanje.

PCPress.rs Image

Vidžeti na radnoj površini

Jedna od značajnijih promena je da su vidžeti sada dostupni na glavnoj radnoj površini. Naravno, to nije najuzbudljivija ažuriranja, ali biće zgodno da stvari kao što su vremenska prognoza i predstojeći kalendarski događaji budu samo pogledom udaljeni. Apple takođe dodaje video čuvare ekrana visoke rezolucije u macOS, nešto slično onome što je bilo dostupno na Apple TV-u. Pokret se nastavlja na vašem zaključanom ekranu, ali kada se prijavite, sve se pretvara u statičnu sliku.

Postoje i nadogradnje za aplikacije za video ćaskanje kao što je FaceTime. Novi pokreti će pokrenuti efekte iznad vašeg fida kamere, dok vam prekrivači prezentera omogućavaju da budete prisutni dok delite ekran. Kada je u pitanju Safari, bilo koja veb lokacija sada se može transformisati u veb aplikaciju, a pretraživač podržava više profila za stvari poput posla i lične upotrebe. Tu je i novi režim igre koji daje prioritet snazi vašeg računara tokom tih sesija, a i Memoji i nalepnice se sada sinhronizuju na svim vašim uređajima povezanim sa iCloud-om.

Pročitajte i:  Apple obaveštava novinare da ih Rusija cilja špijunskim softverom Pegasus

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *