Apple program samopopravke – Mac računari na M3 

Apple je proširio svoj program za samouslužne popravke tako da uključi MacBook Pro i iMac modele koje pokreće njegov M3 procesor. To znači da korisnici sa najnovijim Mac hardverom kompanije sada mogu da pristupe alatima, delovima i priručnicima za popravku koji su im potrebni da poprave svoje uređaje sa Apple-ove veb lokacije za samopopravku. 

PCPress.rs Image

Pored toga, Apple planira da svoj alat za daljinsku dijagnostiku učini dostupnim kupcima sa M3 Mac računarima od sledećeg meseca. Alat, koji je Apple prvi put predstavio za M2 Mac računare i iPhone 15 krajem prošle godine, omogućava korisnicima da testiraju uređaje kako bi osigurali „optimalnu funkcionalnost i performanse delova“, a takođe identifikuju sve delove kojima je možda potrebna popravka. 

Apple takođe kaže da pojednostavljuje proces konfiguracije sistema za „sve Mac modele“. Promena više neće zahtevati od korisnika Mac-a da kontaktiraju Apple podršku kako bi potvrdili popravke koje vrše, što je kritikovano kao nepotreban korak. Apple napominje da će njegov tim „i dalje biti na raspolaganju da pomogne po potrebi“ i da će ažurirani proces stići u zemlje u kojima je samouslužna popravka dostupna sledećeg meseca. 

Pročitajte i:  Apple je najavio RCS podršku

Apple je prvi put pokrenuo svoj program za samouslužne popravke u aprilu 2022. godine i od tada ga razvija. Kompanija je prošle godine najavila i obavezu popravke širom zemlje. Međutim, Apple je uhvaćen kako lobira protiv zakona o pravu na popravku u Oregonu ranije ovog meseca koji bi isključio uparivanje delova, zahtev koji kompanije poput Apple nameću i koji sprečava korisnike da popravljaju uređaj sa rezervnim delovima. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,