BIZIT plus

Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Kompanija Vioko koja je razvila sopstvenu enterprise bezbednosnu platformu, napravila je anketu o zadovoljstvu IT lidera po pitanju IoT bezbednosti. Pokazalo se da je tek oko 50 procenata IT lidera samouvereno da je njihova IoT bezbednost dovoljno pouzdana, kao i da je 55 procenata IoT cyber-incidenata moglo da se spreči boljim bezbednosnim merama. Takođe, 71 procenat je naveo da bi želeli da su svoje IoT bezbednosne napore usmerili u drugom smeru, očekujući da bi se tako pojedini problemi brže rešili.

PCPress.rs Image

Samo 35 procenata IT lidera veruje da su se uspešno izborili sa IoT ranjivostima. IT profesionalci prepoznaju pretnju koju IoT predstavlja njihovom poslovanju. Na osnovu rezultata ankete, najveće pretnje za IoT čine krađe podataka (69 procenata), ransowmare napadi (60 procenata), napadi na lance snabdevanja (45 procenata) i DDoS napadi (42 procenta).

Nakon tih saznanja nije iznenađujuće što IT lideri planiraju da povećaju budžete za bezbednosne pakete, ali im nedostaje znanje i samopouzdanje da donesu informisane odluke o popunjavanju bezbednosnih „mrtvih tačaka“. Velika većina kompanija (87 procenata) potrošilo je u 2023. godine više novca na IoT bezbednost, u poređenju sa 2022. godinom, a 89 procenata kompanija smatra da još više novca planira da potroši u 2024. godini. Zabrinjavajuće je da samo 63 odsto IT lidera smatra da ima dovoljno informacija o IoT bezbednosti, da bi doneli pravilne odluke.

Pročitajte i:  U zdravstvu nema vremena za zastoje

Kompletan izveštaj možete da pogledate ovde.

Izvor: Betanews

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *