Mateo: Pametni otirač koji služi i kao vaga

Uređaji za merenje težine su strah i trepet za one koji o težini brinu, a posebno nakon praznika i perioda u kojem se o ishrani nije vodilo računa. Mateo je pametni otirač koji ublažava ove probleme i vagu maskira u nešto daleko “bezazlenije”.

PCPress.rs Image

Pametni otirač podseća na peškir i ima dva dela: prekrivač koji može da se pre i koji liči na bilo koji drugi komad platna, i tanku čvrstu površinu koja korisnika snabdeva serijom informacija. Merenje telesne težine je najpopularnija, ali i najobičnija funkcija koju Mateo nudi, budući da pametni otirač korisnika može da identifikuje prema otisku stopala, te da kreira mapu na osnovu toga na koji način stopalo vrši pritisak na podlogu. Tako korisnik može da dobije i preporuku za korektivne vežbe, a na osnovu položaja stopala u trenutku kada se spusti na otirač, te druge korisne informacije koje se tiču celokupnog stanja.

Otirač je još uvek u prvobitnoj fazi razvoja, a patent ukazuje na to da bi korisnici na vreme mogli da dobijaju informacije o potencijalnim zdravstvenim problemima. Mateo beleži sve podatke dok korisnik stoji na otiraču, a prilagođena aplikacija šalje obaveštenja kada dođe do nekih značajnih promena, poput većeg gubitka ili povećanja telesne težine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,