McDonald’s uvodi nove tehnologije za pomoć slepima

McDonald’s ne prestaje sa inovacijama. Nakon, što je uveo digitalni meni, do kraja ove godine će u sve restorane koji su u njegovom vlasništvu u Americi ubaciti pomoćnu tehnologiju za slepe kupce.

PCPress.rs Image

Start u Kaliforniji

Nova tehnologija se dodaje u već postojećim restoranima širom Kalifornije, a zatim će se preći na druge američke države. U prvoj fazi će se nova oprema naći samo u restoranima koji su u vlasništvu McDonald’s, a zatim će se oprema dodeljivati franšizama koje predstavljaju 95% ukupnog broja McDonald’s restorana.

Nova oprema se sastoji od tastature, priključka za slušalice i ekrana osetljivim na dodir. Slepi kupci koriste slušalice kako bi se povezali sa menijem. Softver im čita ponudu a oni pomoću strelica na tastaturi biraju šta žele. McDonald’s se odlučio za ovaj korak nakon što je Nacionalna federacija slepih u SAD-u ukazala da slepi ne mogu da se služe novim tehnologijama koje je ovaj lanac restorana uveo 2015. godine.

Kod nas je digitalni meni tek nedavno stigao. Primera radi, u Nišu je tek ovog leta postavljen digitalni meni. Rano je očekivati da će se nove tehnologije u vidu pomoći slepima uskoro pojaviti u našim McDonald’s restoranima. Međutim, nadamo se da će i ova inovacija u dogledno vreme da nađe svoj put do restorana širom Srbije.

Pročitajte i:  Robot čita brajevu azbuku dvostruko brže

Izvor: QSRWEB

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,