Medalje za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine napravljene su od reciklirane elektronike

Organizatori Olimpijade koja će se sledeće godine održati u Tokiju, objavili su da su sve medalje za ovo takmičenje napravljene od materijala koji je recikliran iz starih mobilnih telefona. Ukupno je napravljeno 5.000 zlatnih srebrnih i bronzanih medalja koje će biti podeljene pobednicima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Prva naznaka da bi medalje mogle da budu napravljene na ovaj način pojavila se još u februaru 2017. godine. Tada su organizatori olimpijade zatražili od javnosti da doniraju svoje stare telefone, nakon čega je tokom procesa reciklaže iz njih „izvučeno“ zlato, srebro i bronza. Na ovaj način, organizatori su želeli da doprinesu očuvanju životne sredine, a ta poruka biće promovisana i tokom trajanja Olimpijskih igara.

Dizajn medalja simbolizuje energiju atleta, raznovrsnost igara, ali istovremeno reprezentuje i japansku kulturu. Još jedan način na koji će biti povezana kultura sa Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama je projekat u sklopu kojeg japanski umetnici kreiraju zastave država učesnica u anime stilu.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Najzad normalne oznake Google Android operativnog sistema

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.