Međunarodni festival umetničke fotografije "Fotorama" u srcu Šumadije

I ove godine će Kragujevac ugostiti sedmi po redu Međunarodni festival umetničke fotografije “Fotorama”, a koji će se održati od 25. do 28. maja. Kao i dosad, osnovna ideja festivala je da se svim mladima u Srbiji i regionu pruži prilika da prisustvuju najkvalitetnijim programima svetski poznatih stručnjaka u oblasti fotografije, i to potpuno besplatno, čime im se pruža prilika da napreduju i uče od najboljih.

PCPress.rs Image
– Osetili smo da je fotografskoj sceni Srbije potreban jedan ovakav savremeni fotografski događaj festivalskog tipa, gde se na jednom mestu može prisustvovati izložbama, predavanjima, radionicama, tribinama, prezentacijama i svemu onome što zaokuplja pažnju mladih umetnika i kreativaca – otkriva Marko Stamatović, autor i organizator ovog festivala. Reč je o prvom festivalu umetničke fotografije u Srbiji, koji je za sedam godina, koliko se održava, uspeo da postane jedan od vodećih festivala ovog tipa u regionu.
– Ugostili smo većinu naših eminentnih fotografa, ali i neka od najvećih svetskih imena iz sveta fotografije i digitalnih umetnosti, kao što su fotografi MAGNUM Društva i “National Geographic” magazina Steve McCurry, Erika Larsen, Diana Markosian, Fritz Hoffman, Ko Yamada; jednog od najvećih umetnika analogne ere Jerrya Uelsmanna, čoveka po čijim tehnikama u laboratoriji je napravljen i osmišljen Adobe Photoshop softver; snimateljskog dvojca “Discovery” kanala Elie Gardner i Oscara Duranda, do vodećih svetskih retušera kao što su Natalia Taffarel, Calvin Hollywood, Natalia Fadejeva… – ističe Stamatović, i najavljuje:
– Ove godine u goste nam dolaze Dennis Dunbar, svetski poznati holivudski digitalni umetnik i retušer iz Los Anđelesa, čovek koji je radio na franšizama kao što su Transformers, Harry Potter, Avengers, X-Men, Spiderwick Chronicless, i jedan od trenutno najaktuelnijih mladih fotografa časopisa “Nat Geo Washington” Travis Dove.
PCPress.rs ImageFestival “Fotorama” uvršten je na spisak svih većih svetskih umetničkih festivala koje bi trebalo posetiti, a finansira se isključivo od grantova, donacija i sponzorstava koji se koriste za pokrivanje troškova organizacije, gostiju i predavača.”

Više informacija na   www.fotoramafest.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,