BIZIT plus

Mercedes autopilot i saobraćajne gužve

Izgleda da autopilot funkcija više nije simbol samo za kompaniju Tesla, budući da i drugi proizvođači imaju sopstvene – Mercedes na primer.

PCPress.rs Image

Novi Mercedes-Benz S-Class je stigao sa naprednijim asistentom koji se aktivira tokom vožnje. Tu je “Drive Pilot” opcija koja može da se koristi u saobraćajnim gužvama, dakle kad vozilo kreće, te se zaustavlja, u kratkim vremenskim intervalima. Sistem je još uvek u fazi testiranja, tako da vozač mora da drži ruke na volanu – sve legalne verzije autopilota traže isto.

PCPress.rs Image

Oni koji su testirali najnoviju verziju Mercedes asistenta (koji još uvek ne može da se koristi) tvrde da vozač može da skloni ruke s volana i da se fokusira ne nešto drugo – dakle ne mora da gleda šta se dešava na putu.

U pitanju je takozvana “Level 3” autonomna vožnja (Mercedes je prvi koji je dobio dozvolu za testiranje), a to znači da vozilo zaista samostalno vozi, ali samo u određenim uslovima. Kada je Mercedes-Benz S-Class u pitanju, to znači da auto mora da se nađe na autoputu i da se kreće brzinom koja ne prelazi 65 kilometara na sat.

Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije  

Izvor: Mashable

Facebook komentari: