Messenger konačno dobija end-to-end enkripciju

Još se od 2016. godine najavljuje da Facebook Messenger dobija end-to-end enkripciju za poruke, a 2021. je objavljeno da će i video i audio razgovori koji se obavljaju preko ove platforme biti zaštićeni. Ovaj način zaštite je sada postao podrazumevana opcija na Facebook platformi za razmenu poruka.

PCPress.rs Image

End-to-end enkripciju primenjuju najpopularnije platforme za komunikaciju, uključujući Zoom, Microsoft Teams, te WhatsApp. Razgovori su na taj način zaštićeni od radoznalih očiju, pa su svi sadržaji bezbedni od trenutka kada se pošalju dok ne stignu do primaoca. To znači da niko, pa ni zaposleni u Facebook-u, ne može da čita ili prisluškuje učesnike u komunikaciji.

Messenger konačno end-to-end enkripciju dobija kao podrazumevanu opciju za privatne poruke i pozive, što je dobra vest za sve one koji brinu o online privatnosti. Meta je novinu najavila pre nekoliko dana, a stiže zajedno s još nekoliko korisnih ažuriranja.

PCPress.rs Image

Facebook Messenger je end-to-end enkripciju prvi put dobio 2016. godine, ali se tada radilo o opciji koju su korisnici morali da uključe. Nova izmena znači da su svi razgovori automatski zaštićeni, ali samo kada se radi o komunikaciji jedan na jedan. Niko osim onih koji komuniciraju više ne može da vidi poruke, što znači da brige oko nezaštićenih razgovora konačno mogu da prestanu.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,