Meta avatari od sada imaju i noge

Prošlo je skoro godinu dana otkako je Meta objavila na Connect 2022 da će svojim avatarima dati noge kako bi izgledali malo više kao ljudi. Avatari Quest Home sada imaju dodatne udove u najnovijoj beta verziji Quest softvera.

PCPress.rs Image

Noge još uvek nisu u VR verziji Horizon Worlds-a

Nećete videti noge na svom avataru kada pogledate dole, kao što UploadVR ističe. Oni će biti vidljivi samo u trećem licu ili kada gledate u virtuelno ogledalo. Ovo ima smisla, jer ne postoji opcija praćenja nogu ni na jednom trenutnom potrošačkom sistemu virtuelne realnosti. Pored toga, čini se da noge vašeg avatara neće čučnuti u pogledu iz trećeg lica kada savijete kolena ili sednete. To bi moglo učiniti stvari malo nezgodnim kada pokušavate da održite kontakt očima sa drugim korisnikom.

Noge još uvek nisu u VR verziji Horizon Worlds-a, mada bi trebalo da ih vidite u mobilnoj i web verziji ako ste jedan od ljudi koji ih testiraju. UploadVR takođe napominje da Meta nije javno ažurirala svoj komplet za razvoj softvera za avatare, tako da spoljni programeri koji koriste taj set alata još uvek ne mogu da se igraju sa nogama u virtuelnim prostorima kompanije. Ovo bi sve moglo da dođe do izražaja sledećeg meseca kada se ovogodišnji Meta Connect održava.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: