BIZIT plus

WhatsApp dodaje mogućnost deljenja video zapisa u HD-u

Nakon što je početkom ovog meseca uvela mogućnost deljenja HD fotografija, aplikacija za razmenu poruka dodaje tu mogućnost i video zapisima.

PCPress.rs Image

Koraci za deljenje videa u HD-u su prilično slični procesu deljenja fotografija u HD-u

WhatsApp je nedavno dodao mogućnost deljenja fotografija u HD-u pored “standardnog” kvaliteta. Iako je to bila dobrodošla promena, platforma u vlasništvu Meta uvodi mogućnost deljenja video zapisa u HD-u. 25. avgusta je kompanija potvrdila uvođenje funkcije, s kojom korisnici WhatsApp-a mogu da vide prednost deljenja video zapisa u HD rezoluciji, od 720p — što je značajno povećanje u odnosu na prethodni „standard“ postavljen na 480p. Ova funkcija je viđena da dolazi pošto je ranije predstavljena u beta verziji platforme za razmenu poruka u julu. Koraci za deljenje videa u HD-u su prilično slični procesu deljenja fotografija u HD-u.

Korisnici bi videli novo dugme „HD“ nakon što izaberu odgovarajući video koji žele da podele sa svojim kontaktima. Dugme HD se može naći na ekranu za uređivanje nakon što izaberete koji medij želite da delite. Klikom na dugme bi korisniku prikazale opcije rezolucije.

Pročitajte i:  WhatsApp: Nova opcija za planiranje događaja

Podrazumevano će biti standardna verzija 480p i nova HD 720p verzija ako je bilo koja od njih dostupna. Korisnici mogu da izaberu bilo koje od njih, a odgovarajuće veličine fajla mogu se videti pre deljenja. Nakon slanja HD videa, primalac takođe može da vidi da je video deljen u HD sa „HD“ vodenim žigom na video snimku.

Korisnici moraju imati na umu da osim veće veličine fajla (pošto je u HD formatu), potrebno je i značajno vreme za deljenje velikih fajlova, za razliku od standardnog kvaliteta koji zauzima manje prostora i veće brzine prenosa. Ipak, deljenje omiljenih video snimaka u višem i oštrijem formatu sa prijateljima i porodicom u široko korišćenim odgovarajućim grupama na platformi biće prijatno.

Kao što je Will Cathcart, šef WhatsApp-a, pomenuo tokom ažuriranja za deljenje HD slika da je mogućnost slanja video zapisa višeg kvaliteta takođe bila veoma tražena. Dobro je videti da WhatsApp radi na povratnim informacijama korisnika i uvodi funkcije koje su već dostupne na nekim od vodećih platformi za razmenu poruka.

Pročitajte i:  WhatsApp vesti nedelje: prilagođena funkcija filtera za omiljene četove

TechCrunch napominje da ova funkcija već stiže na uređaje, a neki korisnici već mogu da dele HD video zapise. Uvodi se istovremeno na Android telefone i iOS uređaje. Na kraju, kao i fotografije i video snimci, HD video snimci koji se dele takođe su šifrovani od kraja do kraja.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: