Meta, Microsoft, Epic Games i drugi se udružuju radi stvaranja metaverse standarda

Grupa kompanija, uključujući neka od najvećih imena u tehnologiji, udružila se kako bi razvila standarde potrebne za postizanje otvorenog metaverzuma. Organizacija se zove Metaverse Standards Forum, a njeni osnivači su Meta, Microsoft, Huawei, NVIDIA, Qualcomm, Sony Interactive Entertainment, Epic Games, Unity i Adobe.

Meta, Microsoft, Epic Games i drugi se udružuju radi stvaranja metaverse standarda

Članstvo je besplatno i otvoreno za sve

Jedna kompanija koja upadljivo nedostaje na listi je Apple. U proteklih nekoliko godina izašlo je više izveštaja da Apple izdaje sopstvene slušalice za virtuelnu ili proširenu stvarnost. Još jedno veliko ime koje nedostaje na listi je Google, koji takođe navodno radi na AR slušalicama kodnog imena Project Iris. Članstvo je besplatno i otvoreno za svaku organizaciju, tako da bi se kasnije moglo pridružiti više kompanija.

Kao i kod svakog standarda, on bi se smatrao uspešnim samo ako ga kompanije, posebno najveći igrači u industriji, usvoje. Grupa kompanija je navela da će se fokusirati na „pragmatične projekte zasnovane na akciji“. To uključuje sprovođenje hakatona i rad na alatima otvorenog koda dizajniranim da ubrzaju testiranje i usvajanje metaverse standarda. I dok kompanije mogu da se pridruže bilo kada, očekuje se da članovi počnu sa sastancima foruma ovog jula.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,