Meta najavljuje virtuelni događaj 11. oktobra

Očekuje se da će kompanija predstaviti svoje nove VR slušalice poznate kao Project Cambria.

PCPress.rs Image

Meta Connect

Meta Connect, godišnji događaj kompanije posvećen proširenoj i virtuelnoj stvarnosti, održaće se za nešto više od mesec dana. Događaj će biti održan 11. oktobra, objavio je Mark Zakerberg.

Kao i prošle godine, događaj će biti održan online i prenos će biti organizovan na stranici Reality Labs. Za sada je dostupno samo nekoliko zvaničnih detalja. Više informacija o rasporedu biće poznato uskoro.

Šta možemo da očekujemo?

Meta će verovatno konačno predstaviti projekat Cambria odnosno svoje nove vrhunske VR slušalice. Novi naziv bi mogao biti Meta Quest Pro.

Zakerberg je najavio veliko otkriće, sa fotografijom na kojoj nosi slušalice koje su bile skoro potpuno skrivene. Takođe, Zakerberg je nedavno obećao „velika ažuriranja“ Horizon avatara nakon što je njegova sopstvena VR slika niske rezolucije nemilosrdno povučena.

Takođe, ovo će biti prvi veliki VR događaj kompanije otkako je Zakerberg prošle jeseni najavio rebrendiranje kompanije. On je tada pokušao da artikuliše svoju viziju metaverzuma i uloge društvenih mreža u njemu.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Međutim, ta vizija nije uvek bila jasna. Ideja o „metaverzumu“ je još uvek bila izvor zabune a ponekad i podsmeha. O tome svedoče i reakcije na Zakerbergov avatar.

Meta Connect će takođe biti Zakerbergova najnovija prilika ne samo da reklamira najnoviji hardver kompanije, već i da pokuša da stvori uzbuđenje za eventualni metaverzum.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,