ERP 2024

Meta ne može da kupi Within, objavila federalna komisija

Federalna trgovinska komisija u sredu je odlučila da blokira kompaniju Meta da preuzme Within, startap koji se bavi virtuelnom realnošću, nudeći najjasniji signal do sada da bi agencija mogla da zauzme oštriji stav prema poslovima iz Silicijumske doline koji uključuju novije tehnologije.

PCPress.rs Image

FTC misli da Meta već ima sopstvene resurse za VR

U tužbi podnetoj u sredu federalnom sudu, FTC je rekao da Meta ima resurse da napravi sopstvene VR aplikacije slične onima koje je napravila kompanija Within, firma koja stoji iza virtuelnog fitnes programa Supernatural. Umesto toga, tvrdi FTC, Meta pokušava da kupi novu kompaniju, što bi umanjilo buduće inovacije i konkurentsko rivalstvo.

Agencija, koja je odgovorna za sprovođenje američkih antimonopolskih zakona, optužila je tehnološkog giganta da nezakonito pokušava da proširi svoju imperiju virtuelne realnosti. Meta je svoju budućnost izgradila na tehnologijama virtuelne i proširene stvarnosti, a tužba dolazi kada kompanija nastoji da izgradi svoje VR slušalice. Supernatural je među najpopularnijim aplikacijama na Meta-inim slušalicama, što u nekim slučajevima navodi korisnike na ideju da prvi put vežbaju u VR-u. FTC misli da će ovi potezi kompanije Meta ugroziti tržište, i zbog toga brzo i odlučno reaguju.

Pročitajte i:  Najnovija funkcija Instagrama navela je korisnike da ozbiljno razmisle o napuštanju platforme

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: