BIZIT plus

Microsoft Teams je u potpunosti optimizovan za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima

Microsoft je kreirao izvornu verziju svog Microsoft Teams klijenta za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima. Softverski gigant je razvio izvornu Apple Silicon verziju Microsoft Teams-a koja bi trebalo da uključi prednosti performansi za korisnike Mac-a sa najnovijim M1 ili M2 čipovima, i biće dostupna u narednim mesecima.

PCPress.rs Image

„Za korisnike Mac-a ovo znači značajno povećanje performansi, obezbeđujući efikasno korišćenje resursa uređaja i optimizovano iskustvo Teams čak i kada koriste više monitora visoke rezolucije tokom poziva ili sastanaka“, kaže Anupam Pattnaik, član marketinga proizvoda Microsoft Teams-a.

Postojeća verzija Microsoft Teams-a radila je kao obična aplikacija koristeći Apple-ovu Rosetta 2 emulaciju, a izvorna podrška za Teams na Apple Silicon-u je bila veoma tražena funkcija. Iako će svi Mac korisnici Teams-a na kraju biti automatski nadograđeni na ovo novo ažuriranje aplikacije, uvođenje će se odvijati mesecima, a ne danima ili nedeljama.

„Opšte dostupna verzija matične aplikacije Teams na Mac-u sa Apple silikonom se postepeno uvodi kupcima u narednim mesecima“, objašnjava Pattnaik. Ako ne želite da čekate da ažuriranje dođe na vašu mašinu, beta verzija je dostupna već nekoliko meseci.

Izvorna verzija Microsoft Teams-a za Apple Silicon dolazi skoro dve godine nakon što je Microsoft objavio izvorne verzije programa Word, Exel, Outlook, PowerPoint i OneNote za M1 Mac računare.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: