BIZIT plus

Meta planira da otvori Horizon Worlds za mlađe tinejdžere u martu

Samo odrasli od 18 i više godina mogu se prijaviti za Meta Horizon Worlds u ovom trenutku. Meta navodno otvara svoje društveno iskustvo virtuelne realnosti za mlađe igrače od 13 do 17 godina već ovog marta u sklopu svojih napora da poveća broj Horizon-a i poboljša zadržavanje korisnika.

Meta planira da otvori Horizon Worlds za mlađe tinejdžere u martu

Meta ima brojne planove sa Horizon Worlds-om

Portparol Meta-e Džo Ozborn rekao je da tinejdžeri već provode vreme u raznim VR iskustvima na Quest-u, i kompanija želi da osigura odlično iskustvo u Horizon Worlds-u , sa alatima i zaštitnim sredstvima prilagođenim uzrastu. Ozborn nije rekao šta će iskustvo ponuditi u zaštiti mladih korisnika. Osim što želi dobrodošlicu mlađim tinejdžerima u Horizon, Meta ima za cilj da poveća mesečne aktivne korisnike igre na 500.000 sa 200.000 u prvoj polovini godine. Horizon je imao stopu zadržavanja od 11% u januaru, što znači da se samo jedan od devet korisnika vratio na iskustvo sledećeg meseca. Meta se nada da će povećati rezultate poboljšanjem performansi usluge i otklanjanjem grešaka.

Kompanija ima za cilj da objavi 20 novih Horizon iskustava koje su izgradili studiji trećih strana u nastojanju da pridobije i više korisnika. Osim toga, očigledno se nada da će VR igru učiniti mnogo pristupačnijom tako što će do juna objaviti web verziju za mobilne uređaje i desktope. Meta je zadirkivao web verziju iskustva u prošlosti, ali kompanija je propustila svoj početni cilj lansiranja prošle godine. Ove godine, kompanija se ne nada samo da će lansirati Horizon-ovu web verziju u narednih nekoliko meseci, već i da ima čak 150.000 mesečnih korisnika Horizon-a na različitim ekranima u prvoj polovini 2023. godine.

Pročitajte i:  EU kritikuje Metu zbog poslovnih modela

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,