Najnoviji Google Chrome i problemi sa memorijom

Google je objavio funkcije za optimizaciju dizajnirane da poboljšaju trajanje baterije i upotrebu memorije na mašinama koje koriste najnoviju verziju svog Chrome veb pretraživača za desktop računare. Chrome-ovi novi režimi za uštedu energije i uštedu memorije prvi put su najavljeni u decembru prošle godine, ova dva uslužna programa za optimizaciju počinju da se primenjuju globalno na Chrome 110 desktop računarima za Mac, Windows i Chromebook-ovi.

PCPress.rs Image

Režim uštede memorije u suštini odlaže Chrome kartice koje se trenutno ne koriste da bi oslobodio RAM za intenzivnije zadatke i stvorio lakše iskustvo pregledanja. Veb lokacije koje se najčešće koriste mogu takođe biti označene kao izuzete od Uštede memorije kako bi se osiguralo da uvek rade sa maksimalnim mogućim performansama.

Režim uštede energije na sličan način ograničava sve nepotrebne aktivnosti na veb-sajtu u pozadini, kao što su vizuelni efekti poput glatkog pomeranja po animacijama ili video zapisima. Možete da izaberete da se aktivira kada se baterija uređaja koji koristi Chrome smanji na 20 procenata ili od trenutka kada ga isključite iz izvora napajanja. Google ipak nije pomenuo koliko bi soka ova funkcija mogla uštedeti.

Pročitajte i:  Google najavljuje 25 miliona eura za unapređenje AI u Evropi

I Ušteda memorije i Ušteda energije su podrazumevano omogućeni na uređajima koji koriste Chrome 110 i mogu da budu onemogućeni u bilo kom trenutku tako što ćete otići na karticu Performanse u podešavanjima sistema.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,