BIZIT plus

Google Find My Device proširenja

Google proširuje i modernizuje svoju platformu Find My Device, približavajući je rešenjima za praćenje lokacije kompanija Apple i Tile. Tokom govora na I/O 2023, Google-ov Sameer Samat najavio je da će slušalice/bubice, tableti i druge kategorije proizvoda biti dodati na Find My  Device u narednim mesecima. Što je još važnije, sada će postati ogromna mreža koja koristi uređaje u vlasništvu drugih ljudi da pinguje vaš nestali gadžet i odredi njegovu lokaciju.

PCPress.rs Image

„Pokreće ga mreža milijardi Android uređaja širom sveta“, rekao je Samat. Tile, Chipolo i druge treće strane će učestvovati u ažuriranom programu. „Od početka smo dizajnirali mrežu na način koji čuva privatnost“, dodao je potpredsednik Google, napominjući da su podaci o lokaciji uređaja šifrovani i da ih kompanija ne vidi.

Samat se takođe bavio potencijalom za zlonamerno korišćenje ovih proizvoda za praćenje lokacije. Upozorenja nepoznatih tragača će otkriti kada uređaj za praćenje putuje sa vama – uključujući Apple AirTags – i pomenuo je kako dve kompanije rade zajedno na sprečavanju uhođenja sa ovim gadžetima namenjenim za praktičnost.

Pročitajte i:  Google smatra da ChromeOS Flex može da zameni Windows u poslovnom okruženju

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: