Meta vraća Messenger u okviru Facebook aplikacije posle 9 godina

Prošlo je toliko vremena otkako je Meta isključio Messenger iz Facebook mobilne aplikacije. Skoro devet godina kasnije, Meta je spremna da ih ponovo spoji. Kada je Meta uklonio Messenger iz Facebook aplikacije 2014. godine, cilj je bio da Messenger bude najbolje moguće iskustvo za razmenu poruka na mobilnom uređaju.

Meta vraća Messenger u okviru Facebook aplikacije posle 9 godina

Facebook aplikacija i dalje konkurentna

Nejasno je da li Meta ima planove da vrati poruke na verziju Facebook-a za mobilni pretraživač. Počelo je da gura korisnike mobilnog web-a ka aplikaciji Messenger 2016. Meta je to objavio na koje oblasti Facebook-a će se bazirati u 2023. Objavom želi da uveri ljude da je Facebook kao aplikacija još uvek tu, jer sada ima više od 2 milijarde korisnika.

U nastojanju da postane konkurentniji sa TikTok-om, Meta pokušava da Facebook učini najboljim mestom za društveno otkrivanje i deljenje. Ključni razlog zašto Meta vraća razmenu poruka u Facebook aplikaciju je da olakša ljudima da dele ono što otkriju na Facebook-u putem poruka, kada, gde i kako to odgovara njihovim potrebama, bez potrebe da se prebace na drugu aplikaciju. Dakle, s jedne strane Meta preokreće kurs i vraća se na stariji način rada, ali s druge strane, opet, oponaša konkurenciju.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,