BIZIT plus

Meta želi da svaku ravnu površinu pretvori u Virtual Quest tastaturu

Meta traži način da svaku ravnu površinu pretvori u tastaturu, koja će raditi u sadejstvu sa njihovim VR sistemom. Prema videu koji je Mark Zuckenberg podelio na svojoj ličnoj Instagram stranici, kompanija testira funkcionalnost koja će korisnicima Quest ili Quest 2 VR sistema omogućiti da kucaju na bilo kojoj ravnoj površini.

PCPress.rs Image

Na videu se vidi kako Zuckenberg i Andrew Boswort (Meta CTO) kucaju na ovim virtuelnim tastaturama sa Quest 2 VR kacigama na glavama. Oni na svojim ekranima vide 2D prikaz tastature sa QWERTY rasporedom, a na TV-u ispred njih se ispisuje otkucani tekst.

Sistem radi na principu rekreiranja korisničkog okruženja unutar VR kacige, preko koga se „lepi“ virtuelna tastatura i prate se pokreti prstiju po njoj. Projekat je još uvek u ranoj fazi razvoja i dok ne bude publikovana (ako ikad dođe do toga), verovatno će biti još dosta izmena u njenom prikazu i radu. Za sada je upitna i upotrebna vrednost ovog sistema, s obzirom da Quest uređaji mogu da se upare sa bluetooth tastaturama. Ipak, ovakva tastatura može da ima primenu u situacijama kada je potrebno uneti neke poverljive informacije (kao što su lozinke), pošto niko osim korisnika ne bi mogao da vidi šta je otkucano.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari: