BIZIT plus

Metaverzum tehnologija u Japanu privlači posetioce širom sveta

Hologram koji proizvodi 3D vizuelni efekat, kreće se trodimenzionalno i pokazuje sve detalje, u Japanu, fascinira posetioce iz celog sveta.

PCPress.rs Image

Metaverzum tehnologija, koja koristi prostor virtuelne realnosti za poslovanje, privlači pažnju širom sveta. U Japanu je prikazan princip prikazivanja holograma pod nazivom Pepper’s Ghost koji reflektuje projekciju odozgo prema kosoj površini. Tako se stvara utisak da prikazani hologram lebdi u vazduhu. Nova perspektiva je potrebna kako bi se ostvarila mogućnost da se proizvod sagleda iz više uglova.

Tehnologija holograma je sama osnova metaverzuma. Proizvodi koji se prikazuju u metaverzumu nisu realni, fizički proizvodi. Pandemija COVID je istakla potrebu za metaverzumom, shodno tome da se povećala potražnja online kupovine. Međutim, tradicionalna jednodimenzionalna slika proizvoda više nije zadovoljavajuća. Shodno tome, potreban je hologram koji će moći da prikaže proizvod u celosti.

Nova tehnologija osim što se koristi za prikazivanje proizvoda, koristi se i za kreiranje avatara koji može da oponaša ljudsko kretanje. Japan je u ovom smeru značajno napredovao u odnosu na ostatak sveta. Odnosno uspeli su da razviju novu tehnologiju kako bi se likovi pretvarali u avatare oponašajući ih u potpunosti. Najveća prednost svih holograma koji se niču u Japanu je njihova mogućnost okretanja za 360 stepeni.

Pročitajte i:  Tesla traži od dobavljača da izbegavaju Kinu 

Izvor: Aninews

Facebook komentari: