MGM Resorts doživeo veliki pad sistema

MGM Resorts je u ponedeljak potvrdio da je pogođen problemom sajber bezbednosti, zbog čega su sistemi u čitavom nizu kazina isključeni. Hotelski gigant poseduje značajan deo kazina duž Las Vegasa, gde su neki kockari prijavili da su slot mašine isključene zbog incidenta. U međunarodnim objektima MGM Resorts-a, hoteli trenutno primaju rezervacije putem telefona zbog zatvaranja veb-sajta.

hakovani podaci mgm

Preduzete hitne mere u vezi sa padom sistema

„MGM Resorts je nedavno identifikovao problem sajber bezbednosti koji utiče na neke sisteme kompanije“, napisala je kompanija u saopštenju. Rečeno je da je kompanija “preduzela hitne mere da zaštiti naše sisteme i podatke, uključujući gašenje određenih sistema” kao odgovor na napad. MGM Resorts nije potvrdio koliko je rasprostranjeno gašenje, koji sistemi su pogođeni ili druge detalje o incidentu.

Anegdote klijenata izveštavaju o problemima sa rezervisanjem, korišćenjem bankomata, igranjem određenih igrica i ulaskom u hotelske sobe sa mobilnim ključem, ali niko nije nezavisno potvrdio ove izveštaje. Dok je MGM Resorts obavestio gradsku policiju Las Vegasa o incidentu, odeljenje je u saopštenju navelo da se ove vrste incidenata obično prosleđuju federalnim agencijama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: