Roblox konačno na PlayStationu u oktobru

Platforma za onlajn igre i set alata za kreiranje Roblox će konačno biti dostupan na PlayStation-u u oktobru, kao što je najavljeno na Roblox Developers Conference (RDC) 2023. Naslov stiže na PS5, naravno, ali i na PS4 za one koji tek treba da pređu na sledeću generaciju. Kao i uvek, biće besplatno za preuzimanje.

PCPress.rs Image

Konačno dostupan na svim platformama

Roblox je već bio dostupan na skoro svim drugim platformama, uključujući PC, Mac, iOS, Android i Xbox, iako još uvek nije dostupan za Switch. Izvršni direktor David Baszucki je pomenuo Switch zajedno sa PlayStation-om kao potencijalne platforme tokom avgustovskog sastanka o zaradi, tako da bi na kraju mogao da se pokrene na Nintendovoj hibridnoj konzoli. Ili će, možda, kompanija čekati na naslednika Switch-a o kome se dugo pričalo. Kompanija je navela da će VR verzija Roblox-a zvanično biti lansirana za Meta Quest platformu kasnije ovog meseca, nakon uspešnog probnog rada.

Što se tiče PlayStation izdanja, kompanija obećava da će Soni fanovi moći da pristupe „potpunom katalogu Roblox iskustva”, što ukazuje na robustan skup alata za više platformi. Drugim rečima, trebalo bi da budete u mogućnosti da ga preuzmete i uskočite pravo u svoje omiljene kreacije. Zašto je PlayStation izdanje trajalo toliko dugo? Možda je to bio Sonijev posao, jer se prošle godine pojavio dokument koji ukazuje da proizvođač konzole nije želeo Roblox zbog zabrinutosti za bezbednost dece.

Pročitajte i:  PlayStation uvodi prijavu putem sigurnosnog ključa

Kompanija je takođe iskoristila RDC da najavi neke sjajne inovacije za uslugu, osim šire dostupnosti. Predstavio je sopstvenu verziju video ćaskanja koja uključuje vaše Roblox avatare za razgovore jedan na jedan sa drugim korisnicima.

Kompanija je takođe najavila novi chatbot pod nazivom Roblox Assistant koji koristi generativnu veštačku inteligenciju da pomogne u planiranju gradnji, pisanju koda, kreiranju virtuelnih sredstava i još mnogo toga. U demonstraciji ove funkcije, kompanija je pokazala da neko ukuca da želi igru smeštenu u neke drevne ruševine. Pomoćnik je automatski ubacio nešto kamenja, mahovinom prekrivene stubove, pa čak i pokvarenu arhitekturu. U drugom primeru je igrač tražio da se poseče drveće, a program je sledio taj primer. Softver preuzima sredstva sa sopstvenog tržišta ili vaše lične biblioteke. Čini se da je ovo fantastična upotreba generativne veštačke inteligencije koja olakšava mukorenje u pravljenju sopstvenih Roblox-ova. I chatbot i funkcija video poziva trebalo bi da se pojave u narednih nekoliko meseci.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,