BIZIT plus

Microsoft 365 servis ne radi širom sveta

Microsoft 365 servis se tokom vikenda susreo sa ozbiljnim tehničkim problemima. Drugim rečima – pao je sistem, pa su usluge kao što su Exchange i Outlook bile nedostupne širom sveta.

Microsoft 365 servis ne radi širom sveta

Online paket Microsoft 365 imao je ozbiljne poteškoće u radu pa je kompanija Microsoft redovno objavljivala razvoj situacije. Probleme su prvo prijavili korisnici koji nisu mogli da pristupe svojim mejlovima. Čak i oni koji su uspeli da se uloguju su imali poteškoća pri slanju i primanju mejlova – u nekim slučajevima poruke su kasnile tri sata! Korisnici su prijavljivali i nestanak mejlova, kao i slanje i primanje istih mejlova više puta uzastopno.

Microsoft 365 servis na velikom testu pouzdanosti

Očigledno je problem izuzetno kompleksan jer u vreme pisanja ove vesti problem nije definitivno rešen. Naime, iz kompanije poručuju da je sistem ažuriran i da su izvršene određen izmene u infrastrukturi. Ipak, stanje će se pratiti tokom dana kako bi moglo da se tvrdi da je Microsoft 365 servis definitivno funkcionalan.

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Verovatno ćemo u narednim danima saznati šta se tačno desilo i zašto je bilo potrebno čak dva dana da se stanje stabilizuje. Do tada, vraćamo se poslovnim obavezama kao da se ništa nije desilo.

Izvor: Bleeping Computer

 

Facebook komentari: