BIZIT plus

Microsoft će isporučiti unapređene HoloLens ratne naočare američkoj vojsci na testiranje

Microsoft pravi još jedan zaokret u testiranju svojih borbenih naočara zasnovanih na HoloLens-u sa američkom vojskom. Kompanija je potvrdila da isporučuje poboljšane IVAS 1.2 uređaje vojsci pre kraja jula.

PCPress.rs Image

HoloLens bi poboljšao preglednost na bojnom polju

Vojska kaže da će dva tima testirati 20 prototipova IVAS naočara krajem avgusta. Oni će proceniti funkcionalnost pri slabom osvetljenju, pouzdanost i da li se vojnici osećaju bolesno ili ne. Neki testeri su se prošle godine žalili na mučninu, glavobolju i naprezanje očiju, dok drugi nisu bili zadovoljni veličinom, uskim vidnim poljem i sjajem ekrana koji bi mogao da odaje prisustvo vojnika noću. Ključne karakteristike su takođe relativno često padale.

Tehnologija HoloLens ima za cilj da poboljša svest o bojnom polju. Pešadija može da vidi međusobne pozicije, dobije vitalne zdravstvene statistike i koristi noćni vid koji je manje upadljiv. Oni mogu bolje koordinirati napade i upozoriti ako postoje znaci povrede ili umora. Tehnologija bi mogla da stigne na teren u roku od nekoliko godina ako avgustovski test bude uspešan.

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Međutim, mnogo toga ide na ovaj test. Dok bi vojska mogla potrošiti čak 21,9 milijardi dolara za deset godina za do 121.000 IVAS jedinica, Kongres je blokirao dalje narudžbe ranijih naočara u januaru nakon izvještaja o problemima. Političari su umesto toga dali Microsoftu 40 miliona dolara za preradu hardvera. Ako i dalje bude problema, vojska bi mogla da otkaže program. To ne samo da bi koštalo Microsoft unosan ugovor, već bi bacilo dodatnu sumnju na sam HoloLens.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: