BIZIT plus

Tesla planira da licencira FSD i prodaje drugim proizvođačima automobila

U iznenađujućoj najavi tokom Teslinog poziva za investitore u drugom kvartalu 2023., direktor kompanije, Elon Musk, otkrio je da Tesla planira da licencira svoj sistem potpuno samostalne vožnje drugim proizvođačima automobila.

PCPress.rs Image

Tesla povećala prodaju za 87% u odnosu na isti period 2022.

Tesla ostaje najveći američki proizvođač električnih vozila sa novim internim rekordom od 479.700 proizvedenih vozila i 466.140 isporučenih u drugom kvartalu, što je oko 87% više u odnosu na isti period prethodne godine. Prvi serijski Cybertruck je takođe sišao sa proizvodne trake ovog kvartala, iako niste mogli da vidite mnogo vozila sa njegove zvanične fotografije. Tesla trenutno testira liniju vozila uoči regulatorne sertifikacije i validacije.

Kompanija je dospela na naslovne strane u drugom kvartalu nakon što je otvorila svoj prethodno vlasnički dizajn porta za punjenje ostatku industrije. Mercedes, Volvo, Rivian, Ford i GM vozila će koristiti dizajn za svoje severnoameričke modele počevši od 2024. godine modela. Kapacitet Tesline mreže za punjenje porastao je za trećinu u odnosu na ovo doba prošle godine, sa ukupno 48.082 punjača raspoređenih na 5.265 stanica širom sveta.

Pročitajte i:  CEO kompanije Hertz se povlači nakon debakla sa kupovinom Teslinih EV 

Grupa investitora je posebno istakla Teslinu posvećenost da bude na čelu razvoja veštačke inteligencije sa početkom proizvodnje svojih Dojo računara za obuku, koji će se koristiti da pomognu programerima Autopilota da ponavljaju buduće dizajne i karakteristike. Musk je priznao da kompanija još uvek ima samo oko 10 ranih prototipova u upotrebi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: