BIZIT plus

Microsoft će u martu predstaviti AI-zasnovanu verziju Office-a

Microsoft planira da predstavi unapređene Office aplikacije, koje će imati ugrađene AI sposobnosti. U narednih nekoliko nedelja možemo da očekujemo da ovaj tehnološki gigant pokaže šta njihova Prometheus AI tehnologija i OpenAI-jev AI mogu da učine u popularnim Office aplikacijama. Ove sposobnosti biće ugrađene u Word, Outlook, Excel, PowerPoint i druge Microsoft 365 aplikacije.

PCPress.rs Image

Kompanija je već predstavila Bing sa AI opcijama, koji je u stanju da generiše konverzacione odgovore, a predstavljen je i novi Edge sa ugrađenim „AI kopilotom“. Dugme u gornjem desnom uglu Bing-a, omogućava čatovanje, pa se ChatGPT praktično pojavljuje direktno u browser-u. Microsoft inače planira da svoju AI tehnologiju osposobi da generiše grafikone za PowerPoint i Excel, kao i da generiše tekst upotrebom zadatih teza.

Ne možemo reći nas iznenađuje ovakva „žurba“ Microsoft-a da lansira nove AI-zasnovane funkcije u svojim popularnim programima. Osnovni cilj im je da što pre privole korisnike da upotrebljavaju njihove „AI proizvode“, jer će uskoro Google zvanično lansirati svog ChatGPT rivala. Uostalom, Microsoft je prvobitno planirao da novi Bing predstavi krajem februara, ali je zbog Google-ove najave Bard-a, požurio da to uradi tokom januara. Očigledno je da su obe kompanije procenile da se radi o tržištu izuzetno velikog potencijala, pa se svi bore da zauzmu što bolje početne pozicije.

Pročitajte i:  Meta u aprilu dodaje AI u Ray-Ban naočare 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: