Meta navodno planira nova otpuštanja

Kompanija bi mogla da saopšti odluku već sledećeg meseca.

PCPress.rs Image

Nova reorganizacija

Meta navodno planira da dodatno smanji broj zaposlenih u narednim nedeljama. Prema novim izveštajima, celokupan rad u kompaniji je dosta usporen dok kompanija planira novu rundu otpuštanja.

Meta će verovatno objaviti restrukturiranje negde u martu nakon što pregleda rad zaposlenih. Kompanija je u novembru otpustila 11.000 zaposlenih odnosno oko 13 odsto globalne radne snage. Otpuštanja u novembru su bila najveća otpuštanja u skoro 20 godina dugoj istoriji kompanije. Otpuštanja su uticala na svaki sektor u kompaniji.

Meta nije jedina kompanija koja je otpuštala zaposlene u protekloj godini. Druge kompanije su proširile ranije najavljena otpuštanja. Ako su novi izveštaji tačni, Meta bi se našla u društvu Amazon-a i Coinbase-a. Amazon je prvo izneo planove za smanjenje broja zaposlenih za 10.000 zaposlenih da bi kasnije objavio da otpušta blizu 18.000 radnika. U novembru, izvršni direktor Mark Zakerberg rekao je analitičarima da bi Meta mogla da postane „nešto manja organizacija“ do kraja 2023.godine.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,