Data centri 2024

Microsoft CityNext – inicijativa za osnaživanje gradova

Na ovogodišnjoj Svetskoj partnerskoj konferenciju u Redmondu, kompanija Microsoft najavila je projekat CityNext, globalnu inicijativu koja ima za cilj da osnaži gradove, preduzeća i građane širom sveta i podstakne razvoj budućnosti živih zajednica.

citynextProjekat Microsoft CityNext zamišljen je da pruži gradovima široku i razvnovrsnu mrežu sačinjenu od Microsoft partnera sa više od 430.000 tehnoloških stručnjaka iz celog svet.

Inicijativa CityNext je zapravo kolektivan napor koji omogućava gradovima i ljudima da postignu ono što sledi u budućnosti.

“Gradovi igraju ključnu ulogu u našim životima – kako sada, tako i u budućnosti. Na taj način, inicijativa Microsoft CityNext stavlja ljude na samo čelo, i na taj način gradi novo doba tehnološke saradnje kako bi podstakla građane, poslovne ljude i predstavnike vlade da razmišljaju i sarađuju na nove načine”,  izjavila je Laura Ipsen, zamenica predsednika kompanije zadužena za poslovanje sa javnim sektorom.

“Radeći sa našom širokom mrežom Microsoft partnera, možemo stvoriti revolucionarna rešenja što omogućava gradovima veću konkurentnost na globalnom tržištu, aktivnije angažovanje građana i privrede, kao i društveno i ekološku održivost.”

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Projekat CityNext pomaže liderima da iskoriste već postojeća ulaganja kako bi pronašli nove načine da prevaziđu izazove i dostignu cilj. Uz pomoć novog doba komunikacije, gradovi već sada mogu ponuditi nove mogućnosti koristeći Cloud servise, i na taj način dodatno osnažiti radnu snagu u gradovima sa posebnim poslovnim uređajima i aplikacijama koji pomažu pri inovaciji modernih rešenja i pristupu velikoj količini podataka.

Zahvaljujući softveru, uređajima i servisnim platformama kompanije Microsoft, gradovi mogu pružiti personalizovane usluge i aplikacije koje se fokusiraju na građane, što omogućava dijalog u realnom vremenu u okviru društvenih mreža, podstičući razvoj aplikacija i privrednog rasta kroz inicijative otvorenih podataka i omogućavajući kvalitetniji tok informacije.

Više o projektu možete pronaći ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Microsoft CityNext – inicijativa za osnaživanje gradova

Comments are closed.