BIZIT plus

Microsoft Cortana će uskoro prepoznavati različite glasove

Prvi personalni digitalni asistent koji je uspeo da razaznaje različite korisnike prema njihovim glasovima je Amazon Alexa (od oktobra 2017. godine), a kako stvari stoje, uskoro će im se pridružiti i Microsoft Cortana. Korisnici proizvoda koji imaju implementiranu podršku za Cortanu počeli su da primećuju da se u podešavanjima pojavljuje nova opcija – treniranje Cortane za prepoznavanje komandi koje izdaju različiti ljudi.

PCPress.rs Image

Prijavljeno je da se ova opcija pojavila na Xbox One konzoli i u softveru za Harman-Cardon zvučnike. U oba slučaja opcije koje se odnose na ovu funkcionalnosti nisu bile aktivne, već su služile kao „placeholder-i“, ali to definitivno znači da će uskoro biti aktivirane.

Informacije o novoj funkciji pojavile su se i u uputstvu za Cortanu u kome na jednom mestu piše „Prvo naučite Cortanu da prepozna vaš glas, nakon čega možete da dodate druge korisnike. Svaka osoba koju ona prepozna dobiće sopstveni sadržaj i setovanja uređaja“. U istom uputstvu se pominje i jedan uređaj može da prepozna maksimalno šest različitih korisnika.

Pročitajte i:  Microsoft je nadogradio besplatnu verziju Copilot-a na GPT-4 Turbo

Cortana već sada može da radi sa različitim ljudima, ali samo nakon što se oni loguju pod svojim nalogom. Ovo unapređenje omogućilo bi da Cortana prepozna ko joj zadaje naredbe i da prema tome automatski podesi sve parametre, bez potrebe da se ta osoba loguje. Za sada nema zvaničnih informacija kada će ova nova funkcionalnost biti dostupna.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: