Patike za gikove

Danas nije problem da pratite broj pređenih koraka. Postoje aplikacije sa pedometrima, pametni satovi rade istu stvar, pa čak postoje i samostalni uređaji koji to rade. Međutim, „problem“ je što drugi ljudi u tom slučaju neće znati da to radite. Zamislite sada patike koje imaju računar nakačen na njih, koji će precizno pratiti svaki vaš korak, a pri tome ćete biti sigurni i da će vas prepoznati na ulici.

PCPress.rs Image

Ako kupite Puma RS Computer patike, nećete morati da zamišljate. Poznati proizvođač sportske opreme je razmišljao da, ako već svi žele da imaju računare u kući, zašto ne bi želeli da ih imaju i na svojim patikama! Prvi njihov pokušaj kreiranja patika koje broje korake star je više od 30 godina. Još 1986. godine napravili su prvi model patika koji je sa Command line interfejsom bio povezan putem 16-pinskog kabla, što je bilo u najmanju ruku rešenje koje je onemogućavalo normalno hodanje.

Novi model, Puma RS (Running System) Computer, poseduje elektroniku smeštenu iza pete patika, zajedno sa accelerometrom koji služi za preciznije merenje kretanja. Ugrađena baterija izdržava mesec dana, a dopunjava se preko Micro USB-a. Veza sa računarom ili telefonom, na kojima mogu da se očitavaju podaci, ostvaruje se preko Bluetooth konekcije.

Pročitajte i:  Converse D&D kolekcija bazira se na retro izgledu 

Puma RS Computer patike dostupne su u prodaji od danas, ali u izuzetno limitiranom broju primeraka. Napravljeno je samo 86 pari, a prodaju se samo u  odabranim Puminim prodavnicama u Londonu, Berlinu i Tokiju.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,