BIZIT plus

Microsoft donosi veliko Windows 11 ažuriranje

Microsoft objavljuje veliko ažuriranje za Windows 11 danas, 26. septembra. 23H2 sa privlačnim imenom prepun je nekih stvarnih karakteristika koje menjaju igru, zajedno sa čitavom gomilom poboljšanja kvaliteta života. Ažuriranje stiže tačno na vreme za lansiranje upravo najavljenih Surface Laptop Go 3 i Surface Laptop Studio 2.

PCPress.rs Image

Copilot u centru svih dešavanja

Velika vest ovde je uključivanje nove funkcije Windows Copilot sa AI. Ovaj skup alata već postoji kao deo Edge pretraživača, ali će sada biti izvorno implementiran u Windows-u, što omogućava neke sjajne mogućnosti. Ova nativna implementacija znači da je Copilot dostupan u skoro svakom aspektu operativnog sistema, od Powerpointa do Teams-a i šire.

Moći ćete da koristite Copilot, na primer, da kreirate tekstualne poruke koristeći podatke kalendara, istražite opcije navigacije u Outlook-u, generišete Spotify liste pesama i još mnogo toga. Ovo je generativna veštačka inteligencija, tako da će Copilot takođe kupovati stavke zasnovane isključivo na fotografiji, uklanjati pozadinu fotografija i pristupati Bing Image Creator-u, koji će uskoro biti zasnovan na znatno poboljšanom Dall-E 3. Bing Chat je takođe sada urođena funkcija koji postoji na bočnoj traci.

Pročitajte i:  Nvidia sada vredi više od Amazon-a i Alphabet-a

AI nije jedina igra u gradu, jer je ovo takođe tradicionalno ažuriranje OS-a sa uobičajenim poboljšanjima kvaliteta života. Konačno postoji izvorna podrška za RAR i 7-zip formate datoteka, tako da možete da se rešite tih aplikacija za arhiviranje nezavisnih proizvođača. File Explorer je potpuno redizajniran da poveća efikasnost, sa velikim sličicama datoteka i interfejsom, a aplikacija Paint je prošla sličnu transformaciju, sa novim tamnim režimom i nadolazećim slojevima transparentnosti. Postoji redizajniran mikser jačine zvuka i ažurirane kontrole RGB osvetljenja pod nazivom Dinamičko osvetljenje. Potonji skup alata koristi otvoreni HID LampArray standard i mnoga velika imena u igračkim računarima i dodacima su obećala da će podržati ovaj napor, kao što su Acer, Asus, HP, Razer i Logitech, između ostalih.

Neke aktuelne funkcije operativnog sistema Windows 11 su ovde dobile manja ažuriranja. Iskustvo sa pristupnim ključevima je optimizovano i premeštanje vaših podataka na novi računar je pojednostavljeno, zahvaljujući zvaničnom Windows Backup softverskom paketu. Pored toga, glasovne kontrole su proširene i aplikacija za fotografije ima neke nove opcije za uređivanje.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?

Konačno, tu je upravo najavljena funkcija Ink Anywhere. Ovaj intrigantan skup alata je isključivo za korisnike olovke koji komuniciraju sa računarom sa ekranom osetljivim na dodir ili hibridnim uređajem. Ink Anivhere vam omogućava da crtate na ekranu u bilo kom tekstualnom polju bilo gde u okviru operativnog sistema. OS konvertuje rukopis u tekst i koristi ga na brojne inovativne načine. Ovo je korisno za trenutno otpremanje beleški, ali sistem takođe koristi veštačku inteligenciju da automatski odgovara na upite, pri čemu Microsoft pokazuje alat koji se koristi za rešavanje rukom pisanog matematičkog problema.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: