TikTok – način označavanja AI sadržaja

TikTok uvodi novi način na koji kreatori označavaju sadržaj koji je napravljen pomoću alata veštačke inteligencije. Ovu funkciju su korisnici prvi primetili prošlog meseca, a TikTok ju je najavio u postu na blogu.

PCPress.rs Image

TikTok-ove korisničke smernice već zahtevaju od kreatora da otkriju kada je sadržaj napravljen pomoću AI alata. Nova funkcija će podstaći kreatora da uključi funkciju označavanja kako bi gledaoci znali kada su video snimci i fotografije napravljeni pomoću AI softvera. Oznaka AI se pojavljuje ispod korisničkog imena u uglu video zapisa. Upozorenje takođe uključuje podsetnik da sadržaj može biti uklonjen ako se ne otkrije da su uključeni alati AI. Kompanija takođe kaže da će ove nedelje početi da testira način da se sadržaj automatski označi kao generisan veštačkom inteligencijom.

Kao i na drugim platformama, materijal generisan veštačkom inteligencijom brzo se proširio na TikTok, kako od njegovih korisnika, tako i od same kompanije. Softver za kloniranje glasa pomoću veštačke inteligencije je korišćen za kreiranje virusnog sadržaja poput prilično ubedljivih lažnih Drake-ovih pesama ili klipova lažnih Taylor Swift koja daje živahne govore, skupljajući milione pregleda.

Pročitajte i:  Veštačka inteligenicja i otpuštanje radnika

U martu je TikTok objavio filter za lice pod nazivom Bold Glamour koji je bio besprekorniji i neobičniji od drugih pre njega, ali je odbio da nam potvrdi da li koristi veštačku inteligenciju za pokretanje efekta. Sada, kompanija kaže da će preimenovati efekte koji koriste AI alate kako bi uključili „AI“ u ime i da će zahtevati da kreatori efekata slede njihov primer.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,