Računari i Galaksija

Microsoft Edge će češće objavljivati nova ažuriranja, kao i Google Chrome

Google je nedavno najavio planove za izdavanje glavnih ažuriranja za Chrome svake četiri nedelje, umesto tradicionalnog šestonedeljnog ciklusa.

PCPress.rs Image

Microsoft je najavio da će i Edge biti ažuriran na četiri nedelje

Microsoft je rekao da se očekuje da promena u ciklusima izdanja započne sa Edge 94, koji je uslovno zakazan za lansiranje u septembru. Google se, u međuvremenu, drži sličnog vremenskog sleda, rekavši da će promeniti Chrome 94 u Q3 2021. Kao i Google, Microsoft je rekao da će se ovaj agresivniji raspored izdavanja razlikovati za poslovne korisnike. Da bi pomogao korporativnim kupcima kojima je potreban produženi vremenski okvir za upravljanje ispravkama, Microsoft Edge će ponuditi Extended Stable opciju, usklađenu sa dužim, osmonedeljnim ciklusom izdanja. Korporativni kupci koji ne odaberu osmonedeljnu opciju, imaće četvoronedeljni ritam, prema Microsoft-u. Oni koji odaberu Extended Stable opciju, dobiće iste nove funkcije i sigurnost iz skraćenih ciklusa. Bezbednosna ažuriranja će se uvoditi dvonedeljno sa najvažnijim ispravkama opcije Extended Stable.

Microsoft Edge je već dobio nekoliko novih ispravki ove godine, sa funkcijama poput vertikalnihtabova, tema i istorije i sinhronizacije tabova. Microsoft je takođe predstavio sleeping tabove, koji su dizajnirani da poboljšaju performanse browsera poboljšavajući upotrebu memorije i resursa CPU-a. Prema Microsoftovoj roadmapi za izdanje Edge, sledeće veliko ažuriranje trebalo bi da se pojavi 15. marta, nakon čega sledi još jedno izdanje 27. aprila – ili otprilike šest nedelja kasnije. Do kraja septembra, međutim, Microsoft će preći na brži raspored izdavanja i očekuje da će taj tempo nastaviti i u novoj godini.

Pročitajte i:  Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,