BIZIT plus

Microsoft Edge modifikuje opciju auto play

Browser radi na alatu koji će konačno omogućiti korisnicima da zaustave automatsko puštanje medija kada su online.

PCPress.rs Image

Auto play uskoro bi mogao biti stvar prošlosti zahvaljujući novom ažuriranju Microsoft Edge-a

Prema Microsoft 365 roadmap-u, verzija Microsoft Edge 92 će sadržati opciju promene podrazumevanog unosa za omogućavanje automatskog reprodukovanja medija u browseru.

„Da bismo vam pomogli da zadržite fokus dok ste online, promenili smo podrazumevanu postavku za automatsko reprodukovanje medija na Limit, u odnosu na ranije podrazumevanu opciju Allow, počevši od verzije Microsoft Edge 92“, rekao je Microsoft u svojim beleškama o izdanju. Funkcija je navedena kao sada uvedena, a trebalo bi da bude završena pre kraja jula 2021. Korisnici na beta kanalu Microsoft Edge prvo će videti opciju novog alata. Microsoft Edge trenutno nudi dve opcije za korisnike da kontrolišu automatsku reprodukciju medija – „Allow“ (trenutna podrazumevana postavka), gde će se svi video snimci na web lokaciji automatski reprodukovati sa zvukom, i „Limit“, gde se mediji neće automatski reprodukovati na lokacijama koje je korisnik posetio.

Mogućnost sprečavanja automatskog reprodukovanja medija prisutna je u Google Chrome-u već neko vreme. Najnoviji podaci Statcountera pokazuju da je Edge sada prestigao rivala Firefox na rang listi i zauzeo drugo mesto iza Chrome-a u ratu browsera. Podaci za jun pokazuju da Microsoft Edge sada drži 3,4% tržišta, dok je Firefox pao na 3,29%, nastavljajući silaznu putanju. Od početka pandemije, Microsoft je isporučio mnoštvo nadogradnji za browser, uključujući bezbedni generator lozinki, ugrađeni alat za poređenje cena, vertikalni tab bar i još mnogo toga. Takođe, kompanija je naporno radila na poboljšanju brzine i odzivnosti browsera, koristeći funkcije kao što su sleeping tabovi i start-up boost, koje su dizajnirane da optimizuju potrošnju resursa.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija