Microsoft Edge: Nove opcije za veću prednost

Microsoft Edge je sve popularniji, te se popeo na drugo mesto na listi najpopularnijih internet pregledača, odmah posle Chrome-a. I Chrome i Edge se zasnivaju na Chromium-u, tako da sličnosti ima, ali se sve više korisnika trudi da izbegne Google servise i tako zaštiti svoju privatnost.

PCPress.rs Image

Edge u poslednjih nekoliko meseci korisnike bombarduje novim opcijama, tako da je određen broj stigao i sa verzijom Edge 85. Mnoge novopridošle funkcije namenjene su onima koji rade od kuće, te za edukacije, budući da su mnoge škole zbog pandemije prešle na online programe. Među popularnijim funkcijama našla se Collections – koja omogućava prikupljanje, deljenje i organizovanje sadržaja sa interneta, a sada dobija i dodatne mogućnosti preko opcije “Collections send to OneNote”, što znači da korisnici svoje kolekcije mogu da šalju u One Note, ali i u Word i Excel.

Tu su i opcije koje vode računa o bezbednosti dece na internetu, te roditelji dobijaju izveštaje o tome koje sajtove deca posećuju i koje ključne reči najčešće ukucavaju tokom pretrage. InPrivate je u Edge-u blokiran, a kako bi deca ostala bezbedna i zaštićena od nepoželjnih rezultata pretrage.

Pročitajte i:  Važna funkcija privatnosti u Chrome-u još jednom je odložena 

PCPress.rs Image

Među novinama su i poboljšanja za PDF čitač, koji je dobio podršku za još lakše čitanje sa ekrana, te opciju koja omogućava da se označe najvažniji delovi. Poboljšane su i neke stare opcije, a korisnici bi novu verziju trebalo da dobiju u narednih nekoliko dana.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,