PC Press Hosting 2020

Roditelji i Tik Tok: Loši uzori za sopstvenu decu

To da mnogi misle da je zlostavljanje drugačijih u redu nije ništa novo, a posebno ako se radi o internet nasilju gde se zlostavljač ne vidi jasno. Nova platforma za ovakvo ponašanje je i Tik Tok, a najviše brine to što nisu problem deca, već roditelji.

Nedavno se pojavio novi „internet izazov“, te su Tik Tok preplavili snimci koji su odgovor na “New Teacher Challenge.” U okviru izazova roditelji glume da razgovaraju sa novim nastavnikom svog maloletnog deteta, a fotografija koja ilustruje novog predavača neretko prikazuje osobe koje žive sa određenim poteškoćama. Nakon što se dete uplaši od fotografije roditelj počne da se smeje, te podmladak tako uči da su drugačiji strašni, ili smešni, ali svakako materijal za surove šale.

Lizzie Velasquez je često žrtva ovakvih sadržaja, te surovih komentara na internetu, pa je odreagovala i na novo roditeljsko ponašanje – „Ako ste odrasla osoba koja u svom životu ima neko mlado ljudsko biće, molim vas nemojte da ga učite da je u redu plašiti se od onih koji se razlikuju. I mi smo ljudska bića i imamo osećanja“. Snimak je videlo preko dva miliona ljudi, što je mnogo, ali ne i dovoljno da se roditelji dovedu u red.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.