BIZIT plus

Microsoft i Samsung zajedno prave AR naočare

Microsoft i Samsung mogli bi da zajedno 2024. godine predstave nove naočare za proširenu realnost. Za sada ovo ni jedna od kompanija nije zvanično potvrdila, ali se nezvanično pominje da su one već počele na projektu koji bi trebao da traje dve godine. Samsung je, navodno, još u martu ove godine oformio tim koji radi na projektu, dok je Microsoft to uradio tokom leta. Pominje se da su u razvoj uključene različite divizije iz Samsunga, kao što su Samsung Display, Electro-Mechanics i SDI.

ar

Microsoft je 2019. godine predstavio HoloLens 2, komercijalni AR headset namenjen kompanijama. Za razliku od drugih AR naočara, kompletna elektronika je smeštena unutar HoloLens-a, pa ove AR naočare mogu da funkcionišu bez povezivanja sa telefonom ili računarom. Udruživanje sa Samsung-om, moglo bi da učini nove AR naočare pristupačnijim i dostupnijim širem krugu korisnika. Na ovaj korak Microsoft se verovatno odlučio jer Apple ozbiljno radi na razvoju sličnog proizvoda namenjenog krajnjim korisnicima.

Po svemu sudeći, Samsung bi mogao da bude hardverski proizvođač ovih naočara. Još uvek se ne zna da li će nove naočare biti namenjene kompanijama ili krajnjim korisnicima, ali Alex Kipman, čovek koji je osmislio HoloLens, naveo je u jednom intervjuu da HoloLens tehnologija, u smislu komfora, nije namenjena krajnjim korisnicima, već isključivo kompanijama.

Pročitajte i:  Samsung se priprema za proizvodnju OLED panela

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari: