Microsoft ažurira OneDrive za bržu sinhronizaciju 

Microsoft je objavio OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju za Windows on Arm i Apple-ove M1 Mac računare za svoju uslugu skladištenja u cloudu.

PCPress.rs Image

OneDrive proces više neće biti emuliran na Windows-u na Arm-u

Javni preview ažurirane OneDrive aplikacije dostupan je za preuzimanje i za Windows on Arm i za macOS i omogućava aplikaciji da se pokreće na ovim uređajima. Ovo bi trebalo da poboljša performanse OneDrive aplikacije za sinhronizaciju, pošto OneDrive proces više neće biti emuliran na Windows-u na Arm-u. Prelazak na 64-bit je takođe koristan za oneDrive korisnike sa puno fajlova ili sa manji velikih fajlova. Microsoftova OneDrive podrška za Apple-ove M1 Mac računare i Windows on Arm dolazi nakon što je Dropbox otkrio da testira sopstvenu aplikaciju.

Dropbox je trenutno podržan na Apple-ovim M1 Mac računarima preko Rosette, ali ažurirana aplikacija stiže sledeće godine. Postoji interna verzija za izvornu podršku za Apple M1, koja se  trenutno testira, a plan je da bude objavljena u prvoj polovini 2022. godine. Microsoft se nije obavezao na tačan datum objavljivanja za svoj OneDrive Arm pregled, ali svako može da ga omogući pomoću opcije „get OneDrive Insider preview updates before release“ u odeljku OneDrive settings > About.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,