Microsoft: Imagine Cup 2010

001 30 04 2010 photo by Ekipa TFZR sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina sa projektom Neural Communicator je pobednik lokalnog takmičenja Imagine cup, u kategoriji dizajna softvera. Oni će našu zemlju predstavljati na svetskom finalu koje će se održati u julu 2010. godine, u Varšavi (Poljska), a tema takmičenja je: Zamislite svet u kojem tehnologija pomaže u rešavanju najtežih problema današnjice.

Takmičenje je otvorio generalni direktor Microsoft Srbije Vladan Živanović. „Studenti koji su danas ovde sa entuzijazmom i mešavinom mašte i znanja oblikovali su projekte koji imaju pred sobom veoma ozbiljne ciljeve za dobrobit čovečanstva. U Microsoftu čvrsto verujemo da će ovi mladi ljudi i projekti biti deo naše budućnosti, i da nam je zadatak da u njoj uzmemo udela sada. Mi to radimo kroz naše akademske programe i inicijative, učestvovanjem u edukaciji o tome kako tehnologije mogu da doprinesu boljem životu svih nas.“

Imagine Cup u Srbiji privlači veliku pažnju studenata. Ove godine 640 akademaca iz Srbije prijavilo se za učešće u različitim kategorijama takmičenja, a 5 timova probilo se do samog finala na kojem su se borili za mesto naših predstavnika na svetskom finalu. Naši studenti su u prethodnih 5 godina, koliko Srbija učestvuje u takmičenju, osvajali nagrade u različitim kategorijama, kako na regionalnim, tako i na svetskim finalima.

Pročitajte i:  Microsoft otpušta još radnika u gejming industriji

Takmičenje je ove godine podržano od strane Rektorata Univerziteta u Beogradu i Ministarstva za omladinu i sport Vlade Republike Srbije, dok je generalni sponzor takmičenja drugu godinu za redom kompanija Telekom Srbija.

„Mi vidimo mlade naraštaje kao naše buduće lidere, a šansu da učestvujemo u njihovom razvoju kao svoj osnovni zadata. Zato se naše prisustvo na Imagine Cup-u, i saradnja sa Microsoftom, kao organizatorom, već drugu godinu za redom, nametnulo kao prirodan sled događaja. Smatramo da je naš zajednički cilj da Srbija postane stožer znanja, ideja i inovacija, a to nije moguće bez konstantnog ulaganja u razvoj i obrazovanje, pogotovo u segmentu informacionih tehnologija gde je praćenje trendova od suštinskog značaja“ istakao je direktora Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Takmičenje Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje se organizuje od 2003. godine i u kojem učestvuju na stotine hiljada studenata širom sveta. U prethodnoj sezoni za takmičenje se prijavilo preko 300.000 studenata iz više od 100 zemalja – najviše do sada, a očekuje se da se taj broj ove godine i premaši. Studenti se takmiče u ukupno pet kategorija: dizajn softvera, razvoj igara, digitalni mediji, IT izazov i razvoj za industrijske uređaje.

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,