Microsoft izbacio sve-u-jednom Office aplikaciju za Android

Microsoft je pojednostavio svoje Word, Powerpoint i Excel aplikacije na Androidu kombinujući ih u jednu unificiranu. Ovo bi mogao da bude dobar način da se uštedi vreme kada se radi na više dokumenata odjednom. Na žalost, Android tableti i Chromebook-ovi nisu u potpunosti podržani, dok je iOS za sada izostavljen.

PCPress.rs Image

Posle meseci beta testiranja, ova aplikacija će vam omogućiti da umesto pojedinačnih aplikacija za Word, Powerpoint i Excel sada preuzmete jednu Office aplikaciju iz koje ćete moći sve druge da otvorite. Dodatne funkcije uključuju OneDrive integraciju i skeniranje dokumenata pomoću Office Lens aplikacije.

Microsoft je počeo testiranje početkom 2019. godine pre nego što je objavio zvaničnu verziju kasnije u toku te godine. Ipak, treba nekoliko stvari imati na umu. Prva je da izgleda da ne radi baš tako glatko na Android tabletima i Chromebook-ovima. Na drugim telefona, aplikacija ne može biti korišćena u landscape modu. iPhone i iOS tablet korisnici nisu još dobili ovaj unificirani update, što je ironično s obzirom da je iPad vrlo sposoban uređaj kada je kreiranje dokumenata u pitanju.

Izvor: techspot

Facebook komentari: