BIZIT plus

Western Digital „5G ready“ embeded fleš drajv

Western Digital je predstavio iNAND EU521, embeded fleš drajv, koji će omogućiti korisnicima pametnih telefona i tableta da u potpunosti uživaju u 5G konekciji. Universal Flash Storage (UFS) koristi novi standard za hardverski interfejs, koji će omogućiti proizvođačima mobilnih uređaja da izbegnu usko grlo u vidu brzine upisivanja podataka.

PCPress.rs Image

Novi drajv podržava JEDEC standard za UFS 3.1, koji je osmišljen za mobilne aplikacije i uređaje, a njegove karakteristike su visoke performanse i mala potrošnja energije. 5G će doneti novi tip visokih performansi za aplikacije kao što su gejming, AR i VR, mašinsko učenje i veštačku inteligenciju. Ali, da bi te aplikacije bile potpuno funkcionalne, moraju da imaju hardversku podršku. Zahvaljujući iNAND EU521 drajvu, ukloniće se jedan od najvećih limitirajućih faktora u korisničkom iskustvu.

Da bi bio u skladu sa novim UFS 3.1 storidž standardom, Western Digital je u ovaj drajv implementirao Write Booster, tehnologiju za ubrzanje upisa koja adresira SLC (Single-Level Cell) NAND keš. Njihova SmartSLC tehnologija keširanje podržava Write Booster, čime je obezbeđena brzina sekvencijalnog upisa od 800 MB/s.

Pročitajte i:  Korisnici 5G u Indiji troše 3,6 puta više podataka u poređenju sa korisnicima 4G

iNAND EU521 drajv će biti dostupan od marta ove godine u kapacitetima od 128 GB i 256 GB.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari: