BIZIT plus

Microsoft izbacuje reč „Online“ iz svojih Office web aplikacija

Sledeći put kada pokrenete od bilo koju od web verzija Microsoft Office aplikacija, možda ćete primetiti malu izmenu na njima. Prema najavi iz Microsoft-a, očekuje se da će reč „Online“ relativno skoro biti izbačeno iz imena njihovog Office Online paketa, tako da će se on jednostavno zvati Office. Drugim rečima, aplikacije kao što su Word Online i PowerPoint Online, zvaće se kao i aplikacije koje se instaliraju na lokalnim računarima korisnika – Word i PowerPoint.

PCPress.rs Image

S jedne strane, izbacivanje reči „Online“ i promena konvencije naziva ima smisla. Ako već pristupate aplikaciji preko web-a, podrazumeva se da je u pitanju online verzija. S druge strane ovaj potez može da izazove zabunu jer korisnici možda neće moći da naprave razliku u imenu između desktop, mobilnih i web aplikacija. Microsoft je saopštio da će zbog toga web bazirane aplikacije nazivati „Office for the web“, kako bi razjasnio tu situaciju.

Ipak, izgleda da će se nova konvencija odnositi samo na najpopularnije Office aplikacije, kao što su Word, PowerPoint i Excel. Drugi proizvodi će nastaviti da koriste „Online“ u imenu, kao na primer Exchange Online, SharePoint Online, Project Online i Office Online Server.

Pročitajte i:  Evropska komisija prekršila pravila EU o privatnosti korišćenjem Microsoft-ovog softvera

Izvor: Microsoft

Facebook komentari: