Data centri 2024

Drugi pokušaj: Samsung Galaxy Fold stiže u septembru

Prvi Samsung-ov preklopni telefon, Galaxy Fold originalno je najavljen za 26. april. Međutim, samo nekoliko dana pre toga (22. aprila) sve je otkazano zbog greške koja je oštećivala ekran. Posle nekoliko najava koje su ukazivale da je greška ispravljena, konačno nam stiže i nešto konkretnije saopštenje.

PCPress.rs Image

Samsung je najavio da će Galaxy Fold biti dostupan na tržištu tokom septembra. Konkretan datum početka prodaje znaće se tokom avgusta. Ipak, Galaxy Fold neće u odmah biti dostupan svuda – do njega će moći da dođu samo korisnici u nekoliko odabranih država.

Na telefonu je napravljeno nekoliko izmena. Zaštitni sloj na ekranu je proširen i on sada prelazi preko njegovih ivica i predstavlja deo strukture ekrana. Više ne izgleda kao zaštitna folija koju korisnici po automatizmu skidaju kada kupe novi telefon. Preklopni mehanizam je bolje zaštićen, pa u njega neće više upadati mrvice. U tom smislu se i na mestima savijanja ekrana nalaze i nove zaštitne kapice, tako da se i na taj način štiti ulazak prljavštine unutar telefona, a smanjen je i zazor između ekrana kada su preklopljeni. Istovremeno kompanija radi i na unapređenju aplikacija, ali i finišira rigorozne testove kvaliteta uređaja.

Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.

Objava novog datuma početka prodaje ukazuje da Samsung još uvek veruje u budućnost preklopnih telefona, uprkos velikim kritikama s kojima se suočio proteklih meseci. Uostalom, pored 5G kompatibilnosti, preklopni telefoni mogu da budu jedan od značajnijih generatora prodaje novih telefona. To će otvoriti potpuno nove dizajnerske mogućnosti za telefone, ali i načine njihove upotrebe. Verovatno će uticati i na odumiranje tržišta tableta, jer će telefoni suštinski preuzeti i njihovu ulogu.

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,