Microsoft izdvaja Teams iz Office paketa da ne bi došlo do istraga i tužbi

Microsoft je pristao da prestane da povezuje svoj Teams softver sa svojim Office paketom produktivnosti. Potez kompanije pokušava da spreči zvaničnu antimonopolsku istragu EU jer se bavi svojim najznačajnijim regulatornim problemima u poslednjih deset godina.

PCPress.rs Image

Microsoft i dalje čeka odobrenje za kupovinu Activision Blizzard-a

Kompanije će moći da kupe Office sa ili bez instaliranih timova, ali mehanizam kako to učiniti ostaje nejasan. Razgovori sa regulatorima EU su navodno u toku i „dogovor nije siguran“. Konkurentska platforma Slack, koja je sada u vlasništvu Salesforce-a, žalila se regulatorima EU 2020. godine, tražeći od zvaničnika da nateraju Microsoft da prodaje Teams odvojeno od svog sveprisutnog Office paketa.

Microsoft se suočava sa svojim prvim regulatornim problemima u poslednjoj deceniji. Kompanija je pristala na nagodbu sa Evropskom komisijom 2009. godine, slažući se da evropskim kupcima ponudi izbor web pretraživača. Naravno, njegova najpoznatija antimonopolska promena dogodila se negde na prelazu milenijuma kada je prvobitno bila prinuđena da se razbije na dve kompanije, a presudu je kasnije poništio žalbeni sud.

Pročitajte i:  Microsoft počeo da prikazuje Windows 11 reklame u Windows-u 10

Poslednjih meseci, kompanija se trudila da dobije regulatorno odobrenje za planiranu kupovinu izdavača igara Activision Blizzard od 69 milijardi dolara. Očekuje se da će kompanija dobiti zeleno svetlo od EU i Velike Britanije, a ima rok do jula da umiri američku Federalnu trgovinsku komisiju. Microsoft je ponudio 10-godišnje pravne ugovore da obezbedi Call of Duty na Nintendo konzolama i platformi za striming u cloud-u Boosteroid da bi pomogao u ublažavanju tih zabrinutosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,